Is de techniek geschikt?

De eerste en verreweg belangrijkste inspanning bij SEO gaat zitten in het wegnemen van belemmeringen voor deze spiders. De techniek achter uw website maakt het voor spiders wel of niet goed mogelijk om uw website te indexeren. Voorts biedt de techniek wel of niet de mogelijkheid om per pagina de aanpassingen te doen die ik in dit boek beschrijf. Moderne website zijn veelal gebaseerd op een content management systeem (CMS), zoals WordPress. Met behulp van de lijst met eisen in bijlage 1 kunt u checken of de techniek van uw website geschikt is. Als dit systeem u niet voldoende mogelijkheden biedt, kunt u overwegen om over te stappen op een ander CMS. Dat betekent in veel gevallen helaas dat u uw site opnieuw moet bouwen.

U kunt besluiten om van deze moeite en investering af te zien en in plaats daarvan te gaan adverteren (SEA). Het loont de moeite om deze afweging zorgvuldig te maken. De kosten om uw website uit te rusten met een SEO-geschikt onderhoudsysteem zijn eenmalig; adverteren blijft geld kosten.

Als de techniek  de spiders niet meer in de weg staat kunt u zich concentreren op de inhoud, net zoals de spider dat doet. Als de inhoud van uw pagina’s niet relevant is dan kan zelfs de grootste SEO-truc u niet lang hoog in de zoekresultaten houden. Bovendien gaat het niet alleen om onderhoud van de techniek en inhoud van uw website, maar ook om onderhoud en uitbreiden van uw relaties op internet. En eigenlijk het volgen van trends in SEO en in zoekgedrag, maar laten we het niet te moeilijk maken.

Download pdf zoekmachineoptimalisatieboek – SEO-beginnershandleiding>>